De jaarlijkse pakjesochtend in de gezellige ruimte van de Hofvlietvilla werd een intieme bijeenkomst van zo’n 15 bezoekers. Geert opende de ochtend met een open en gemoedelijk welkomstpraatje, waardoor de nieuwe bezoekers zich al snel op hun gemak voelden. Daarna volgde een kort voorstelrondje. Toen was het tijd voor het georganiseerde gedeelte; de Pakjesochtend. Ondernemers wisselden cadeautjes met elkaar uit. Het waren cadeautjes die te maken hadden met hun business.

Deze uitwisseling gaf voldoende gespreksstof waardoor men een beeld kreeg van elkaars kennis en kunde. Om de twintig minuten werd er gewisseld en werden nieuwe ontmoetingen een feit, mooie ontmoetingen:

‘Ik had beroepsmatige boekjes over rouw ingepakt. Het bijzondere was dat ik mijn boekje mocht geven aan een dame wiens partner kort geleden overleden was. Dat was een bijzondere ontmoeting. De mooie troostkalender kwam dus goed terecht. Verder heb ik een afscheidsfotograaf ontmoet die mooie verhalen met me deelde. Een ochtend met bijzondere mensen en mooie gesprekken.’’

Er waren bijzondere cadeautjes, men had er aandacht en liefde aan besteed. Dit werd gewaardeerd door de ontvanger. Dit geven en ontvangen leidde tot warme gesprekken met oprechte interesse in de persoon achter de ondernemer en in meerdere ontmoetingen, ook vervolgafspraken.

In een sfeer van geven en ontvangen vervalt de drempel en leert men elkaar kennen, niet alleen als ondernemer, maar ook als mens. En dat is precies waar de Pakjesochtend voor bedoeld is, in de spirit van Kerst.