Een goed begin van het nieuwe boekjaar! De fiscale wijzigingen voor 2023, plus concrete tips over financiële keuzes die je als ondernemer maakt, bleken een schot in de roos voor de eerste Open Coffee bijeenkomst van dit jaar.
Bianca Lijster nam ons woensdag 11 januari mee in de wereld van de cijfers, aan de hand van praktijkvoorbeelden en live berekeningen.

Na even kort de boekhoud-basics over omzet, bruto marge, kosten en resultaat te hebben doorgenomen, gingen we al snel verder de diepte in met o.a. het eeuwige vraagstuk: Auto zakelijk of privé? Dit leidde tot verrassende inzichten. Ook de KIA kwam aan bod en hoe je hier slim mee om kunt gaan. Een aantal deelnemers bekende lachend dat ze eerst dachten Bianca wat over een automerk ging vertellen, maar nee, het ging natuurlijk over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek!
Geboeid keek de zaal mee toen de verschillen in belastingdruk duidelijk werden, door het wel of niet toepassen van de MKB-winstvrijstelling en ondernemersaftrek.

Bianca wist “taaie” of misschien zelfs wel “saaie” materie op luchtige en begrijpelijke wijze te brengen. Er was steeds volop ruimte voor vragen, waardoor het een leerzame, interactieve morgen werd.
Veel bezoekers gingen met direct toepasbare tips naar huis, en er gingen al stemmen op om een soortgelijke bijeenkomst aan het begin van ieder jaar te organiseren.

Met de mooie mix van zowel bekende als nieuwe bezoekers, werd er na de presentatie nog lang nagepraat en genetwerkt.
We kijken tevreden terug op een geslaagde Open Coffee bijeenkomst!