Reactie van een bezoeker: ‘Wat een aanbod aan tips & tools op deze Open Coffee. Het was gezellig, ik heb lekker kunnen sparren en voel me geïnspireerd om Gmail Professional te bestuderen. Ook ga ik P-Cloud bekijken voor meer opslag.’

De Open Coffee van februari werd een gezellige ochtend waarin zoveel tips & tools met elkaar werden uitgewisseld, dat de tijd voorbij vloog. We zaten in de sfeervolle ruimte van de Hofvlietvilla en op deze koude, winterse dag scheen de zon volop naar binnen. En weer mochten we ondernemers ontvangen die de Open Coffee voor het eerst bezochten.

Geert opende de ochtend zoals altijd met een warm welkom en deze vraag:

‘Welke tool levert jou tijdwinst op en meer werkplezier en wil je je collega-ondernemer aanraden en waar ben je zelf op zoek naar?’

Er bleken een heleboel tijdbesparende (en dus geldbesparende) tools te zijn, we zetten ze hieronder op een rijtje:

– de vele mogelijkheden van Google Workspace en gmail
–  een berichtje naar jezelf appen via Whatsapp
–  de tablet van Remarkeble
–  Overlord, een portal tussen twee programma’s van Adobe: illustrator en after effects
–  een goede voicerecorder
–  een ouderwets balboekje (voor ideeën, ingevingen)
–  eenvoud: een takenlijstje voor elke dag
–  Captions: een app voor het ondertitelen van video’s
–  ClickUp: een app voor planning
–  een papieren weekplanner op flip-over formaat

Sommige bezoekers waren nog op zoek naar een goede app die gesproken tekst omzet in geschreven tekst(Google eens op speech recognition Whisper). Verder was er ook een technische vraag met betrekking van het maken van podcasts.
Toen kon er gekozen worden: De handen gingen de lucht in en er ontstonden groepjes. Een supergezellige sfeer, leerzaam en inspirerend.En dat is precies de bedoeling van de Open Coffee Zwolle.

We gaan op deze voet verder en verheugen ons op de spreker in maart. Nanda Otten vertelt ons alles over de taal van uiterlijk en kleding. Noteer dus woensdag 8 maart in je agenda en hopelijk zien we jou!