Kleding is je verpakking en die moet passen bij de inhoud

Wat een prachtige witte wereld bij Bistro De Stadshoeve in Zwolle afgelopen Open Coffee. Bij binnenkomst klonk er een gezellige geroezemoes en weer mochten we mensen ontvangen die voor het eerst de Open Coffee bezochten. In de sfeervolle locatie die warm aanvoelde vanwege de combinatie van hout en planten openden we de bijeenkomst met een korte voorstelronde. Men voelde zich op zijn gemak, er werd gelachen en de sfeer was direct goed.

Na de voorstelrondes lieten we ons inspireren door Nanda Otten van Kleuruniek. In haar presentatie belichtte ze o.a. uit dat kleding moet passen bij je uiterlijke kenmerken, bij je persoonlijkheid en bij de gelegenheid.
Als professional kun je kleding inzetten om je innerlijke kwaliteiten zichtbaar te maken.

Zo creëer je een authentieke uitstraling en kom je geloofwaardig over. En dit is essentieel om je doelen te verwezenlijken.

Met concrete voorbeelden die ze mee had genomen legde ze uit hoe belangrijk het is dat kleding ook passend moet zijn bij de gelegenheid. Maar het is essentieel om dicht bij je zelf te blijven, want wanneer het niet past bij je binnenkant, dan zul je je niet op je gemak voelen en dit ongemak is voelbaar bij de ander.
Ze liet ons ook zien hoe een outfit er voor elke persoon weer anders uitziet bij eenzelfde soort gelegenheid, bijvoorbeeld een formele, of netwerkgelegenheid. Wat voor de een juist heel goed werkt, kan voor de ander juist tegenwerken.

Als ik de kern mag samenvatten, dan kom ik tot het volgende:
‘Je kleding kan voor je werken wanneer het een verlengstuk wordt van je kernkwaliteiten. Wanneer het ook nog past bij de gelegenheid, dan kom je professioneel en geloofwaardig over en helpt het je je doelen te bereiken. Je bent het waard jezelf te presenteren op een manier die bij jou en bij je doelen past.’’

Het werd een boeiende en interactieve bijeenkomst met ruimte voor vragen en overdenkingen. Wil je je kleding voor je laten werken, neem dan eens een kijkje op www.kleuruniek.nl.