Terugblik Presentatie Postuur en Gezondheid
Open Coffee Zwolle 10 januari 2024

Het lichaam functioneert als 1 systeem

 

Het nieuwe jaar begon op een nieuwe locatie, namelijk MyOffice in Zwolle. Een inspirerende omgeving waar je ook heerlijk kunt lunchen en dit hebben we na afloop met het team dan ook gedaan.

Naast de vaste kern waren er enkele nieuwe deelnemers en mensen die een lange tijd niet geweest zijn. De Open Coffee stond wel op hun ‘nog zeker een keer doen’ lijst en nu hadden ze de ruimte in hun agenda. MyOffice is zeker aan te raden als werk- en netwerkplek. Met een moderne inrichting inspireert het om te werken en te ondernemen.

Met de gele bekers die onze handen verwarmden, zochten we een plekje op om te luisteren naar Wilbert Thiele, een jonge ondernemer die mensen helpt om pijnvrij, energiek en soepel te worden door middel van functionele training.

Hij legt uit hoe belangrijk het is om een goed postuur te hebben:
–       een goede kwaliteit van bewegen
–       een goede drukverdeling
–       gezond bindweefsel
–       geen compensatie door andere spiergroepen te overbelasten

Alles begint bij een fysiek goed functionerend lichaam. Dat is de basis.

 

Ik kan hem geen ongelijk geven. Om lekker te werken en ondernemen moet je ook lekker in je vel zitten.

Het lichaam compenseert klachten door elders harder te werken. Als je er niet op tijd bij bent, raak je in een vicieuze cirkel. Het is belangrijk op tijd te kijken naar de oorzaak van de compensaties. Een probleem in de voet kan ontstaan door een disbalans in de wervelkolom, bv.

Biomechanica, samen met relevante krachttraining leidt tot pijnvrije beweging en een gezond postuur

 

Verder legt hij uit hoe essentieel een dagelijkse dosis daglicht is en wat het doet met het brein en het lichaam. En ook de essentiële vetten komen aan bod. Hij kiest zelf voor seizoensgebonden voeding, omdat dit veel meer energie bevat dan groenten die al een tijd in een opslagkoeling liggen.
Klinkt logisch en het is dan ook vooral een reminder om weer eens bewust te kijken naar leefstijl: beweging, voeding, nachtrust.
Al met al een mooie eerste Open Coffee van 2024 en met name de holistische kijk vond men interessant: het lichaam functioneert als 1 systeem. Ik vroeg Wilbert wat hij het leukste vond aan zijn werk. Zijn antwoord:
‘Mensen van hun klachten afhelpen zodat ze pijnvrij in beweging kunnen zijn.’

Meer over Wilbert Thiele:
www.wilbertthiele.nl
info@wilbertthiele.nl