De achterkant van de Open Coffee

Voor de meeste mensen is de Open Coffee Zwolle een maandelijkse bijeenkomst. Voor een kleine groep mensen is het veel meer. Dat is het team dat zorgt voor de bijeenkomsten. Zij zorgen er voor dat de locaties geregeld worden. Dat er interessante onderwerpen zijn en passende sprekers. Dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven op sociale media. Dat er een website is en een nieuwsbrief en ga zo maar door.

Het team

Het team bestaat sinds de zomer van 2022 uit zes leden: Bianca Lijster, Geert Zomer, Freda Gaasbeek, Linda van Regenmortel en Samira Ahale. Naast hun werk voor de Open Coffee zijn ze ondernemer. Hieronder lees je meer over ze.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Freda Gaasbeek, ik ben uitvaartbegeleider.
De meest gestelde vraag aan mij is: Hoe ben je daar zo toe gekomen. Dan vertel ik altijd mijn persoonlijke verhaal. Toen mijn eigen vader overleed hebben wij als gezin een bijzondere week met elkaar beleefd. We hebben goed afscheid kunnen nemen. Allemaal hadden wij een aandeel in de afscheidsplechtigheid, ieder op zijn eigen manier. Hierin had ik een beetje de leidende en organiserende rol op mij genomen. Na afloop waren wij, ondanks ons verdriet, tevreden en trots.
In de afgelopen jaren is er in de uitvaartbranche al veel veranderd. Er is heel veel mogelijk. Het gaat er om dat er bewuste en persoonlijke keuzes gemaakt worden.

Bij het begeleiden van families adviseer ik graag duurzame producten zoals kisten, drukwerk en bloemen.

Naast het begeleiden van families vind ik het ondernemen onverwacht leuk. Netwerken hoort daar ook bij. Bij diverse netwerken heb ik kennis gemaakt en gekeken of de groep bij mij paste, of ik mij er prettig bij voelde. Dat was bij de Open Coffee zeker zo. Het is wel prettig om een vaste groep bezoekers te hebben die regelmatig terug komen. Je leert ze dan beter kennen en weet wat ze doen, zodat je ze aan kunt raden bij anderen. Daarom heb ik mij aangemeld bij het team van Open Coffee.
Ik zorg  bij de Open Coffee voor de Facebookpagina (https://www.facebook.com/opencoffeezwolle/)

Mijn naam is Samira Ahale. Ik ben stiltegids naar krachtig leiderschap, schrijver en spreker. Ik begeleid mannen en vrouwen in De Innerlijke Reis naar krachtig leiderschap. Als gecertificeerd coach & counceler geef ik de 8-weekse Self Boundary Awareness training waarin deelnemers hun ik-grens leren kennen, herkennen en bewaken.

Ik ben geboren en getogen in Antwerpen en van Marokkaanse afkomst. Over mijn dubbelleven en mijn weg naar vrijheid schreef ik een autobiografie: De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Voor mijn klanten schreef ik Vrijheid in zicht & de kracht van overgave. Dit boek bevat creatieve oefeningen van zelfonderzoek, meditatie en contemplatie voor een vrij en bezield leven.

Ik heb veel gehad aan de Pitch-activiteit en de professionele feedback van Geert Zomer. Verder ontstond er een leuke vriendschap met Freda, die op het punt stond te verhuizen naar Nieuwleusen waar ik ook woon en een praktijk heb. De Open Coffee is een plek waar ik mezelf kan en mag zijn, waardoor netwerken een leuk spel wordt van geven en ontvangen. Toen ik hoorde dat er nieuwe mensen nodig waren voor de organisatie van de Open Coffee, zei ik meteen ja.

Mijn naam is Linda van Regenmortel.
Ik ben ruim 5 jaar geleden een uitgeverij in poeziealbums begonnen. Deze 400 jaar oude traditie dreigde te verdwijnen, en ik vond dat echt zonde. Tegenwoordig wordt het vooral nog door kinderen gebruikt in de vorm van voorbedrukte vriendenboekjes. Maar als je hem ziet als een herinneringsalbum voor je leven, dan is het van onschatbare waarde.
Ik hoop de komende jaren een eigentijdse draai aan deze social media van vroeger te geven, zodat het nog meer past in onze tijd van slow living en verbinden.

Naast de verkoop van poeziealbums ben ik ook bezig met het begeleiden van mensen die meer in hun kracht willen staan. Een hele leuke afwisseling. Mensen kunnen zich belemmerd voelen in hun ontwikkeling, door interne of externe factoren. Met coaching en polyenergetische therapie (NLP, hypno, regressie, energiewerk) ruimen we op wat weg kan, of versterken we wat graag wil groeien.

Ik ben als bezoeker bij Open Coffee Zwolle gekomen omdat ik mijn netwerk wilde uitbreiden en het leuk vind om allerlei inspiratie op te doen. Maar het is voor mij ook een heerlijk ochtendje sociaal doen. Omdat ik veel alleen werk, mis het wel eens om met collega’s te babbelen, de Open Coffee leent zich daar uitstekend voor, en ik leer iedere bijeenkomst weer wat nieuws!

Mijn naam is Geert Zomer. Voor ik ondernemer werd, heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Ik ben nu coach en trainer. Ik heb grote interesse voor hoe mensen en organisaties leren en hoe communicatie daar een rol in speelt. Mijn specialiteit is face-to-facecommunicatie.

Een groot deel van mijn werk speelt zich nog steeds af in het onderwijs. Ik coach leraren die het ‘zwaar’ hebben in hun werk met leerlingen. En ik begeleid onderwijsteams die bezig gaan/zijn met veranderingsprocessen. (visere.nl)

Daarnaast coach en train ik mensen die een betere spreker willen worden. Vaak zijn dat mensen die regelmatig voor groepen (willen) staan. Denk aan ondernemers, leidinggevenden, trainers en mensen die presentaties geven. Ik heb ook een aantal mensen begeleid die spreker waren tijdens een TEDx-evenment. (professionalsinbeeld.nl)

Websites bouwen is een uit de hand gelopen hobby van mij. Samen met een compagnon ontwerp, bouw en host ik WordPress-websites. Denk bij websites ook aan webshops en online leeromgevingen. Ook geven we trainingen aan mensen die zelf hun website willen bouwen en/of onderhouden.  (24webcomm.nl)