De achterkant van de Open Coffee

Voor de meeste mensen is de Open Coffee Zwolle een maandelijkse bijeenkomst. Voor een kleine groep mensen is het veel meer. Dat is het team dat zorgt voor de bijeenkomsten. Zij zorgen er voor dat de locaties geregeld worden. Dat er interessante onderwerpen zijn en passende sprekers. Dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven op sociale media. Dat er een website is en een nieuwsbrief en ga zo maar door.

Het team

Het team bestaat op dit moment uit slechts twee leden*: Freda Gaasbeek en Geert Zomer. Naast hun werk voor de Open Coffee zijn ze ondernemer. Hieronder lees je meer over ze.

*) In het voorjaar van 2022 gaan we op zoek naar 2 ondernemers die ons team kunnen versterken.

Even voorstellen

Mijn naam is Freda Gaasbeek, ik ben uitvaartbegeleider.
De meest gestelde vraag aan mij is: Hoe ben je daar zo toe gekomen. Dan vertel ik altijd mijn persoonlijke verhaal. Toen mijn eigen vader overleed hebben wij als gezin een bijzondere week met elkaar beleefd. We hebben goed afscheid kunnen nemen. Allemaal hadden wij een aandeel in de afscheidsplechtigheid, ieder op zijn eigen manier. Hierin had ik een beetje de leidende en organiserende rol op mij genomen. Na afloop waren wij, ondanks ons verdriet, tevreden en trots.
In de afgelopen jaren is er in de uitvaartbranche al veel veranderd. Er is heel veel mogelijk. Het gaat er om dat er bewuste en persoonlijke keuzes gemaakt worden.

Bij het begeleiden van families adviseer ik graag duurzame producten zoals kisten, drukwerk en bloemen.

Naast het begeleiden van families vind ik het ondernemen onverwacht leuk. Netwerken hoort daar ook bij. Bij diverse netwerken heb ik kennis gemaakt en gekeken of de groep bij mij paste, of ik mij er prettig bij voelde. Dat was bij de Open Coffee zeker zo. Het is wel prettig om een vaste groep bezoekers te hebben die regelmatig terug komen. Je leert ze dan beter kennen en weet wat ze doen, zodat je ze aan kunt raden bij anderen. Daarom heb ik mij aangemeld bij het team van Open Coffee.
Ik zorg  bij de Open Coffee voor de Facebookpagina (https://www.facebook.com/opencoffeezwolle/)

Mijn naam is Geert Zomer. Voor ik ondernemer werd, heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Ik ben nu coach en trainer. Ik heb grote interesse voor hoe mensen en organisaties leren en hoe communicatie daar een rol in speelt. Mijn specialiteit is face-to-facecommunicatie.

Een groot deel van mijn werk speelt zich nog steeds af in het onderwijs. Ik coach leraren die het ‘zwaar’ hebben in hun werk met leerlingen. En ik begeleid onderwijsteams die bezig gaan/zijn met veranderingsprocessen. Ik word voor dit werk ook ingehuurd door onderwijsbureaus elders uit het land. (https://visere.nl)

Daarnaast coach en train ik mensen die een betere spreker willen worden. Vaak zijn dat mensen die regelmatig voor groepen (willen) staan. Denk aan ondernemers, leidinggevenden, trainers en mensen die regelmatig moeten presenteren. Ik heb ook een aantal mensen begeleid die spreker waren tijdens een TEDx-evenment. (professionalsinbeeld.nl)

Tijdens de Open Coffees praat ik als gastheer vaak het programma aan elkaar. Ook doe ik de grafische klusjes en ik heb deze website gebouwd.

Websites bouwen is een uit de hand gelopen hobby van mij. Samen met een compagnon ontwerp, bouw en host ik WordPress-websites. Denk bij websites ook aan webshops en online leeromgevingen. Ook geven we trainingen aan mensen die zelf hun website willen bouwen en/of onderhouden.  (24webcomm.nl)