De achterkant van de Open Coffee

Voor de meeste mensen is de Open Coffee Zwolle een maandelijkse bijeenkomst. Voor vier mensen is het veel meer. Dat is het team dat zorgt voor de bijeenkomsten. Zij zorgen er voor dat de locaties geregeld worden. Dat er interessante onderwerpen zijn en passende sprekers. Dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven op sociale media. Dat er een website is en een nieuwsbrief en ga zo maar door.

Het team

Het team bestaat uit Freda Gaasbeek, Searske Woudstra, Karel Bijsterbosch en Geert Zomer. Naast hun werk voor de Open Coffee zijn ze ondernemer. Hieronder lees je meer over ze.

Even voorstellen

Mijn naam is Freda Gaasbeek, ik ben uitvaartbegeleider.
De meest gestelde vraag aan mij is: Hoe ben je daar zo toe gekomen. Dan vertel ik altijd mijn persoonlijke verhaal. Toen mijn eigen vader overleed hebben wij als gezin een bijzondere week met elkaar beleefd. We hebben goed afscheid kunnen nemen. Allemaal hadden wij een aandeel in de afscheidsplechtigheid, ieder op zijn eigen manier. Hierin had ik een beetje de leidende en organiserende rol op mij genomen. Na afloop waren wij, ondanks ons verdriet, tevreden en trots.
In de afgelopen jaren is er in de uitvaartbranche al veel veranderd. Er is heel veel mogelijk. Het gaat er om dat er bewuste en persoonlijke keuzes gemaakt worden.

Bij het begeleiden van families adviseer ik graag duurzame producten zoals kisten, drukwerk en bloemen.

Naast het begeleiden van families vind ik het ondernemen onverwacht leuk. Netwerken hoort daar ook bij. Bij diverse netwerken heb ik kennis gemaakt en gekeken of de groep bij mij paste, of ik mij er prettig bij voelde. Dat was bij de Open Coffee zeker zo. Het is wel prettig om een vaste groep bezoekers te hebben die regelmatig terug komen. Je leert ze dan beter kennen en weet wat ze doen, zodat je ze aan kunt raden bij anderen. Daarom heb ik mij aangemeld bij het team van Open Coffee.
Ik zorg  bij de Open Coffee voor de Facebookpagina (https://www.facebook.com/opencoffeezwolle/)

Mijn naam is Karel Bijsterbosch. Onder de naam Welgeorganiseerd ben ik Professional Organizer voor de zakelijke markt. Ik coach ‘de werkende mens’ op het gebied van effectiviteit en efficiency, ondernemersvaardigheden en leiderschap. Ik breng structuur aan op zijn werkplek en in zijn werkwijze.
Naast een-op-een-begeleiding, geef ik ook trainingen en presentaties voor groepen.
Ik heb een achtergrond als manager en leidinggevende in de financiële dienstverlening. Ook was ik manager uitvaartzorg bij Monuta.

Mijn motto is: ‘Je kunt pas coachen als je verbinding hebt’. Eerst weten wie iemand is en wat hem drijft en laten zien wie ik zelf ben. Pas als die verbinding er is, staan we open voor elkaar en gaan we samen aan de slag.

Ik vind netwerken erg belangrijk. Niet alleen online zoals op LinkedIn, maar vooral offline netwerken vind ik niet alleen nuttig, maar ook erg leuk. Mijn oprechte interesse in mensen speelt daarbij een grote rol. Door kennis, vaardigheden en informatie met elkaar te delen, leer je van elkaar en leg je verbindingen met elkaar en elkaars netwerken.
Sinds een paar jaar bezoek ik met veel plezier de Open Coffee in Zwolle. De eenvoud van het concept en het laagdrempelige spreken mij enorm aan. De sfeer is goed, ik word vaak geïnspireerd door een mooi verhaal en je hebt de kans om veel andere ondernemers te ontmoeten.

Voor mij is netwerken iets dat absoluut bij het ondernemerschap hoort. De Open Coffee is daarvoor een mooie gelegenheid.

Mijn naam is Geert Zomer. Voor ik ondernemer werd, heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Ik ben nu coach en trainer. Ik heb grote interesse voor hoe mensen en organisaties leren en hoe communicatie daar een rol in speelt. Mijn specialiteit is face-to-facecommunicatie.

Een groot deel van mijn werk speelt zich nog steeds af in het onderwijs. Ik coach leraren die het ‘zwaar’ hebben in hun werk met leerlingen. En ik begeleid onderwijsteams die bezig gaan/zijn met veranderingsprocessen. Ik word voor dit werk ook ingehuurd door onderwijsbureaus elders uit het land. (https://visere.nl)

Daarnaast coach en train ik mensen die een betere spreker willen worden. Vaak zijn dat mensen die regelmatig voor groepen (willen) staan. Ik heb ook een aantal mensen begeleid die spreker waren tijdens een TEDx-evenment. (http://www.professionalsinbeeld.nl)

Tijdens de Open Coffees praat ik als gastheer vaak het programma aan elkaar. Ook doe ik de grafische klusjes en ik heb deze website gebouwd.

Websites bouwen is een uit de hand gelopen hobby van mij. Samen met een compagnon ontwerp, bouw en host ik WordPress-websites. Denk bij websites ook aan webshops en online leeromgevingen. Ook geven we trainingen aan mensen die zelf hun website willen bouwen en/of onderhouden.  (24webcomm.nl)